Topstiches on casing

Make Bra menetelmä

Make Bra menetelmä

KAAVOJEN ASETTELU JA LEIKKUU

FOAMIN LEIKKUU

Leikkaa foam palat yksitellen. Tee kangasta säästävä leikkuusuunnitelma. Langansuuntaa ei tarvitse huomioida, paitsi jos foam on hieman joustavaa. Tällöin “kantava” pala kannattaa asettaa pienimmän jouston suuntaan. Muiden palojen suunnilla ei ole merkitystä.

Kiinnitä kaava muutamasta kohdasta teipillä foamiin estääksesi sen liikkumisen leikkuun aikana.

Tarkimman leikkuujäljen saat käyttämällä leikkuria. Terävät kulmat voit silti viimeistellä saksilla.

Siirrä kaavassa olevat kohdistusmerkit paloihin nuppineuloilla.

PÄÄLLISEN LEIKKUU

Päällisen voit leikata kaksinkertaiselta kankaalta. Voit leikata palat täysin oman makusi mukaan esim. kuvioita seuraten.Langan- tai venymän suunnista ei tarvitse välittää, koska pingoittaminen poistaa niiden merkityksen.

Edellä mainittu pätee myös joustamattomiin kudottuihin kankaisiin, mutta lisää muotoutuvuutta saat päälliseen, jos leikkaat palat siten, että kankaan täysvino asettuu suunnilleen saumojen suuntaisesti. Täysvino antaa kankaalle hieman joustoa ja saumat muotoutuvat paremmin. Joustamattomia kankaita käyttäessäsi lisää saumanvaraa reilusti kupin ulkoreunoihin.

YMPÄRYS

Leikkaa ympärys molempiin suuntiin joustavasta kankaasta vaaka tai pystysuuntaan. Aseta KE taitteelle. Lisää sovitusvara taakse n. 3-4cm. Leikkaa myös mahdolliset koristeosat.

Muista tarkistaa ympäryksen alareunan sijainti!

STABILIZER

Leikkaa stabilizer taitteelta.